Missä on perukka?
Perukka on Kuhmon kaupungin taajama-alueen ulkopuoliset alueet.

Perukan asukkaat
15 vuotta sitten muutimme vaimoni kanssa etelästä perukkaan ja täällä meille aukesi aivan uusi maailma. Erityisesti olimme hämmästyneitä perukkalaisten omavaraistaloudesta ja siihen liittyvästä eränkäynnin* tietämyksestä, heille se oli normaalia ja meille uutta. Lisäväriä perukkalaisiin tuovat etelän jo nähneet monen alan osaajat, taiteilijat ja tieteilijät.

Perukan akatemia
Aikanaan olin Kajaanissa Hiomo -ryhmässä ideoimassa ja siellä totesimme eränkäynnin laajassa merkityksessä olevan Kuhmossa käyttämätön mahdollisuus ja siellä tuli ensimmäisen kerran esille nimi Perukan akatemia.

Minä olen saanut eränkäynnin koulutusta Timoniemen, Nivan ja Vuosangan kylien ”professoreilta” ja koska Perukan akatemia tuntui nimenä mukavalta, laiton tämän yritykseni nimeksi.

* eränkäynti
Toisinaan törmää tilanteeseen, jossa eränkäynti tarkoittaisi vain metsästystä. Kuitenkin eränkäyntiin kuuluu muun muassa metsästys, kalastus, retkeily, marjastus, sienestys, ravustus, maastossa ja vesillä liikuminen, valokuvaus, luonnonsuojelu, eräkulttuuri jne… (kts. TAPIOLA suuri suomalainen eräkirja 1979).

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä!

Perukan Akatemia
Y-tunnus 1141155-0, kotipaikka Kuhmo
sähköposti: akatemia@perukka.fi