PERUKAN AKATEMIA

Timo Jortikka

Ahdistaako tietotekniikka?

Ei hätää, minä voin ottaa osan taakasta kantaakseni. Olen toiminut tietotekniikan parissa yli 35 vuotta toimien ohjelmistosunnittelijana, ohjelmoijana, asentajana ja opastajana.
Sähköposti: timo.jortikka@perukka.fi
Puhelin: 045 6797721

15 vuotta sitten totesimme vaimon kanssa että etelä on nähty ja muutimme Kuhmon perukkaan. ”Laumaamme” kuuluu suomenpystykorvat Pimu ja Vilma sekä maatiaiskissa Martta. Elämme ”wanne be” omavaraistaloutta.

Osaaminen

Tietotekniikkaa

 Kotisivujen toteutuksia
Etsitkö näyttäviä ja toimivia verkkosivuja yhdistyksellesi tai yrityksellesi? Olet oikeassa paikassa! Tarjoan ammattitaitoista verkkosivujen suunnittelua ja toteutusta kohtuuhintaan, katso linkit:
 Timoniemen Metsästäjät
Kuhmon Riistanhoitoyhdistys

Ohjelmointia
Kokemusta Windows ohjelmoinnista, nettisivuista, taloushallinnon järjestelmistä, tietokannoista, …

Yhdistystoiminnan hallinnointi

120 hengen metsästysseuran sihteerinä olen saanut kokemusta:

  • Jäsenkortiston, laskutuksen ja kirjanpidon automatisoinnista
  • Dokumenttien hallinnasta
  • Kokoustekniikasta
  • EU-tukihakemuksien tekemisestä
  • ja monesta muusta asiasta

 

Eränkäyntiä ja omavaraistaloutta

Koulutuksen olen saanut Kuhmon perukan Timoniemen, Nivan ja Vuosangan kylien ’professoreilta’.

Omia IT-toteutuksia

Muuta toimintaa

Historiaa

2023

Toimin Kuhmossa järjestettävän koiranäyttelyn (arvio 1000 koiraa) rahastoinhoitajana ja siihen tein budjetoinnin. Kesällä muokkasin Yamarin 385 veneemme sähköllä kulkevaksi (24V  85lbs) ja mukavasti menee. Sihteerin työt Timoniemen Metsästäjissä jatkuvat samoin kuin tietotekniikka projektit.

2022

Timoniemen Metsästäjien sihteerinä vastasin Repokettu 2022 hankkeesta ja perehdyin yhdistysten kirjanpidon, laskutuksen ja viestinnän järjestämiseen. Päivitin Hunting1 Starter ohjelmiston ja olin myös suunnittelemassa ja rakentamassa etäkäytettävää observatoriota.

2021

Timoniemen Metsästäjien sihteerinä sain perustiedot EU-tukien hakemisesta vastatessani Digi-Perukka hankkeesta. Perunat on istutettu, siikoja laskettu lisää kasvatuslampiin ja Perukka Cup kisaa hoitelen.

2020

Ohjelmoinnin lisäksi olen työskennellyt Kaesan Kotileipomossa kiireapulaisena tekemässä kakkuja, onhan minulla kondiittorin ammattitutkinto. Timoniemen Metsästäjien sihteerinä toimiminen tarjoaa mukavaa toimintaa vapaa-aikaan. Siikojen kasvatukseen vuokrasin naapurin kanssa Ahvenlammet. 

2019

Metsästyksen MM-kisat 2019 järjestetty. Toiminimi on telakalla ja teen pätkätöitä etätyöntekijänä.

2018

Simulaattorin jatkokehitystä, kotisivujen tekoa ja web-ohjelmointia, mm. tietojen hakua rajapintojen kautta sekä WordPress lisäosien tekoa. Lisäksi simulaattorimetsästyksen MM-kisojen suunnittelua vuodelle 2019.

2015-2017

Simulaattoreita on myyty sekä web -sivuja toteutettu ja päivitetty. Kotiautomaatioon tutustuin toimiessani isäni etäomaisena ja olin mukana vapaaehtoistoiminnassa auttaen ikäihmisiä netin käytössä. 60-luvun traktorilla on peltoja käännetty ja pyritään parempaan omavaraisuuteen.

2005-2015

Työt jatkuivat erilaisten projektien parissa. Harrastuksena kiersimme suomen kansallispuistot kuvaten 360° virtuaalikuvia. Vuonna 2009 totesimme ”etelä on nähty” ja muutimme Kuhmon perukkaan. Suoritin metsästyskortin, ohjelmoin metsästyssimulaattorin ja tein myyntiä varten monikielisen verkkokaupan. Kiertelin messuja järjestäen karhunmetsästyksen MM-kisoja.

1995-2005

Omia ohjelmistoja: DataBaker Pro leipomon tuotannonohjaus,  SmartThermo lämpötilavalvonta ja Reimari laskutusohjelma. Lisäksi toimin freelancer ja projektityöntekijänä eri yrityksissä sekä palkattuna työntekijänä ICL Inviassa ja Maatalouden laskentakeskuksessa.
ITE-taitelijana (sivut vuodelta 2004) päätyöni oli Niskavuoren tanssi.

1985-1995

2,5 vuotta meni purjehduksessa  maapallonympäri (sivut vuodelta 1996). Tämän jälkeen rakennutin uuden leipomon.  Perheeseen syntyi toinen poika. Tehtyäni 25000 täytekakkua totesin ”tämä on nähty” ja myin osuuten leipomosta siirtyen kullankaivajaksi Lemmenjoella. Rahojen loputtua opiskelin tietotekniikkamekaanikoksi erikoistuen ohjelmointiin.

1975-1985

Tein pari vuotta sekatöitä, kunnes perustimme Liisan Leipomon, jossa toimin johtajana suorittaen myös kondiittorin ammattitutkinnon. Menin naimisiin ja esikoinen syntyi -83. Harrastuksina luonto, valokuvaus ja purjehtiminen.

1957-1975

Lapsuus kului mukavasti naapurin kakaroitten kanssa ja nuoruuteen kuuluivat mopot, moottoripyörät ja tytöt. Koulunkäynti oli sivuseikka, suoritettua tuli kuitenkin keskikoulu ja ravintola-alan peruslinja.